Fantastiskt team i Hallstavik!

Engagerade, positiva, stor samarbetsvilja och förändringsorienterade personer är viktiga för att utmana traditionella arbetssätt och tänka nytt! Vilken tur att teamet i Hallstavik kan beskrivas med dessa ord!


Vi har idag diskuterat hur vi kan fånga upp äldre personer som oftast är multisjuka, ensamma och isolerade, deprimerade och ofta passiva när det gäller att ta hand om sin hälsa. Hur kan vi bidra till att skapa ett bättre liv och en bättre hälsa för dessa individer? Kan vi ha en väg in på vårdcentralen? Kan vi ha en dedikerad sköterska som ansvarar för de äldre, en äldresköterska? Kan vi ge dem ett meningsfullt uppdrag genom att skapa mötesplatser för äldre som drivs av äldre och där aktiviteter sker och som äldre själva bestämmer över? Kan vi skapa en mötesplats där de kan laga mat och äta tillsammans? Kan vi låta läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, fysioterapeuter och andra komma dit och arbeta med förebyggande och hälsofrämjande aktiviteter? Ja varför inte? Nu tar vi nästa steg i utvecklingen av Norrtäljemodellen 2.0 och mot en bättre hälsa för de äldre! För att lyckas behöver vi en influencer, som har en speciell förmåga att få med sig andra och som kan övertyga målgruppen att komma till mötesplatsen och som också är bra på att skapa förtroende. En effekt av detta är att personer i riskzon att få en sämre hälsa kan fångas upp tidigare och få förebyggande stöttning.


En inspiration för oss har varit primärvårdsutvecklingen i Alaska, en patientägd organisation som heter Southcentral foundation och som är oerhört intressant att dra lärdom av! De har lyckats hitta nya arbetssätt och lösningar som gett en väldig positiv effekt på hälsan. Jag vill tipsa om Vårdmaktpoddens avsnitt med Doug Eby, den har vi alla lyssnat till och inspirerats av. Kan de så kan vi! Vi kommer säkerligen återkomma till Alaska i bloggen framöver då de är ett föredöme med framgångsrika resultat inom vårdsektorn.


Som sagt, många goda ideer diskuterades denna dag, kreativiteten flödade, precis som det ska vara när vi försöker förändra hur vi arbetar och göra ännu bättre!


Team Hallstavik, från vänster Anna från Väddö vård, Veronica från bistånd, Dennis från Äldreliv, Erja och Karin från vårdcentralen, Ann från trygghetsjouren, Anna från bistånd och Maja från Samariten ambulans.

111 views0 comments

Recent Posts

See All

Riskgrupp som målgrupp i en pandemi

Att driva ett innovationsprojekt där målgruppen är en riskgrupp i Corona-tider förändrade mycket. Från att vi haft flera aktiviteter igång till att få ställa in och pausa alla bra initiativ. Det blev

Prenumerera på nyhetsbrevet

  • White Facebook Icon

© ReThink | Redesign | Realise