På omvärldsspaning i Storuman

Igår hade jag möjligheten att delta på en konferens i Storuman med temat samverkan och god och nära vård. I Storuman och hos de andra inlandskommunerna i Södra Lappland har man kommit långt med innovation och samarbete över gränser, nu vill de ta nästa steg genom att samverka mera med socialtjänsten.


Peter Berggren, som tidigare var chef för Glesbygdsmedicinskt center i Storuman, är chef för närsjukvården i södra Lappland. Han berättade bland annat om utveckling av sjukstugorna och han hade även gjort en omvärldsspaning där Norrtäljemodellen lyftes fram som ett gott exempel på samverkan. Plötsligt gick jag från konferensdeltagare till att få möjligheten att berätta om Norrtäljemodellen 2.0 för deltagarna och det var ett uppskattat inslag. Det är alltid roligt att få dela med sig av vad vi gör i Norrtälje och att också att få ta del av andras goda exempel på utveckling.


Lisbeth Löpare Johansson som är utvecklingsdirektör för region Norrbotten och numera även SKLs samordnare för en god och nära vård berättade om sitt uppdrag och de utmaningar som finns nationellt när det gäller att åstadkomma en god och nära vård.

Efter konferensen fick jag även möjlighet att få en rundvisning på Storumans sjukstuga av Peter Berggren, det återkommer jag till i ett nytt blogginlägg imorgon!


Jag berättar för deltagarna om Norrtäljemodellen 2.0, Peter Berggren och Lisbeth Löpare Johansson frågar om vår samverkan över gränserna.

Lisbeth Löpare Johansson, SKLs samordnare för god och nära vård, om vad är Nära vård?


Peter Berggren, chef vid närsjukvården i Södra Lappland, om utveckling av sjukstugorna och omvärldsspaning.

12 views0 comments

Recent Posts

See All

Riskgrupp som målgrupp i en pandemi

Att driva ett innovationsprojekt där målgruppen är en riskgrupp i Corona-tider förändrade mycket. Från att vi haft flera aktiviteter igång till att få ställa in och pausa alla bra initiativ. Det blev

Prenumerera på nyhetsbrevet

  • White Facebook Icon

© ReThink | Redesign | Realise