Uppdatering sen sist!

Veckorna går med rasande fart och nu är det snart jul... ett år har snart gått sen vi startade upp projektet på heltid. Det har varit en riktig förändringsresa detta år med mycket fokus på förankring, samarbeten och samtal med olika professioner, ledningsgrupper, nyckelfunktioner, politik och andra referenspersoner.


Lite kort vad som hänt sen sist, vi har träffat nattpatrullen i Hallstavik, en viktig grupp som möter målgruppen för projektet på natten. Mycket bra input från dem! Tack för att vi fick komma till ert möte och ha en dialog om vad ni stöter på för utmaningar och vilka tankar kring utveckling som ni har!


Vi har träffat Viola från PRO för att prata om samarbete för mötesplatsen, ett mycket positivt möte med skratt över en kaffe och pepparkakor! Tack för gästfriheten Viola!


Vi har även träffat diakonen för Svenska kyrkan om samarbete och Häveröstiftelsen, båda vill vara med och bidra till mötesplatsen vilket känns väldigt roligt!


Vi har också haft två team-träffar med Team Hallstavik, bra dialoger och vi har en plan på fortsatt arbete. På sista team-mötet var även diakon Rebecka, Marianne från PRO och Carita från Häveröstiftelsen inbjudna.


OS-mötena (Operativ Samverkan) på måndagar har vi också haft, agendan är uppdaterad med fokus på samverkan över gränserna med patienten/personens behov ur ett helhetsperspektiv.


Förra veckan hade Vinnova ett seminarium för alla testbäddsprojekt där vi fick möjlighet att träffa varandra och prata samarbeten samt få inspiration från andra genomförda testbäddar. En givande dag!


Utöver detta har vi även träffat Region Stockholm för att diskutera samarbete kring mobil röntgen. Vi har också träffat Lisbeth Löpare Johansson, ny samordnare på SKR för Nära vård, för att se hur vi kan samverka. Många spännande aktiviteter är på gång, håll utkik på bloggen så får ni veta mer framöver! :-)


38 views0 comments

Recent Posts

See All

Riskgrupp som målgrupp i en pandemi

Att driva ett innovationsprojekt där målgruppen är en riskgrupp i Corona-tider förändrade mycket. Från att vi haft flera aktiviteter igång till att få ställa in och pausa alla bra initiativ. Det blev