• Carina Idenfors

Uppstart Mötesplats

Äntligen har vi haft första tillfället av Mötesplatsen för äldre som upplever ensamhet. Vi som skulle delta från teamet gjorde vårt bästa för att iordningställa lokalen på ett trevligt och inbjudande sätt, vi ordnade med dukning och fika samt ett bord med böcker som innehöll historia och bilder om Hallstavik och Norrtälje. Vi ville göra första tillfället extra speciellt och därför blev det också en tårta till kaffet. Vi tackar Annas (från bistånd) föräldrar för att vi fick låna ett pampigt kakfat och böckerna om Hallstavik och Norrtälje. Vi var särskilt glada över att Riitta från Finsk väntjänst deltog och tog med sin charmanta hund Nilo.

Det kom fem personer, eller gäster som vi vill kalla dem, tre damer och två herrar. Några kom dit av sig själva och några hade hjälp med ledsagning av hemtjänsten. Från början var stämningen i rummet lite avvaktande men rätt snart blev det en öppen och nyfiken stämning. Lilla Nilo bidrog till att skapa en avslappnad och positiv miljö och han uppförde sig exemplariskt genom att vara glad, charmant, kelig och lite busig. Alla gäster fick en stund med honom vilket var oerhört uppskattat. Närhet är en viktig del för en god hälsa och stunden med hunden lös upp i tillvaron.

Samtalen vid fikabordet gick från en lite trevande, allmän diskussion om gästernas tidigare liv till att bli skämtsam och med en hel del skratt. Det visade sig finnas flera beröringspunkter dem emellan och det delades intressanta händelser från deras liv, både av privat karaktär och från arbetslivet. Våra gäster hade en del krämpor som de kämpade mot med bland annat rehabilitering och träning. En och annan solskenshistoria delades, bland annat en av gästerna som fått en mirakulöst bättre hälsa från att ha varit sängliggande till att kunna röra sig fritt med hjälp av sjukgymnastik.

Innan vi avslutade första träffen så frågade vi gästerna om de skulle vilja komma tillbaka till Mötesplatsen och vi fick en positiv respons. Vi frågade även vad de skulle vilja göra och det skämtades mycket om vilka aktiviteter som skulle kunna ordnas. Innan de begav sig hemåt fick de en avsluts-kelning med lilla Nilo som sovit under fikastunden och nu var redo att charma gästerna igen.

Trevlig stämning kring fikabordet med våra gäster (som godkänt att vara med på foto) samt lilla charmören Nilo med uppdrag att vara kelig.

34 views0 comments

Recent Posts

See All

Riskgrupp som målgrupp i en pandemi

Att driva ett innovationsprojekt där målgruppen är en riskgrupp i Corona-tider förändrade mycket. Från att vi haft flera aktiviteter igång till att få ställa in och pausa alla bra initiativ. Det blev